Sergio Pérez staat er de laatste weken niet bepaald goed op bij Red Bull-topman Helmut Marko. Vroeg Marko zich na de race in Frankrijk openlijk af of Pérez niet zat te slapen of de avond voor de race aan de tequila had gezeten, daar meent hij nu dat de Mexicaan al ‘in de vakantiestand staat’.

Lees ook: Marko niet blij met ‘slapende’ Pérez: ‘Misschien aan de tequila gezeten zaterdagavond’

“De zomervakantie is nog niet begonnen, maar Pérez lijkt al wel in de vakantiestand te staan”, moppert Marko bij het Duitse Sky Sports. Pérez zit in zijn ogen namelijk ’te ver achter Max Verstappen’. “Hij worstelde hier ook in alle trainingssessies”, zegt Marko over Pérez’ optreden in Hongarije.

Volgens Marko is het tijd om eens ‘om de tafel te gaan en met elkaar te spreken’. De Red Bull-adviseur lijkt daarbij ook aan te geven dat Pérez’ achterstand op Verstappen mede komt omdat hij andere setups gebruikt. “Hij moet dichterbij Max’ afstellingen blijven en zorgen dat hij er vanaf de eerste training staat.”

“Als je in de eerste training een seconde achterstaat, kun je het niet meer bijhalen.” In Hongarije zat Pérez in de eerste en tweede training zeven tienden achter Verstappen, en werd in de kwalificatie in Q2 uitgeschakeld. Daarin was Verstappen het snelst en gaf Pérez acht tienden toe op zijn teamgenoot.

Marko denkt wel dat Pérez het tij nog kan keren. Vorig jaar heeft de drievoudig Grand Prix-winnaar volgens Marko een soortgelijke fase doorgemaakt, maar lukte het Red Bull en hem om de boel weer op de rit te krijgen. Pérez’ terugval volgde dit jaar al kort na zijn (verrassende) zege in Monaco.

Lees ook: Marko kritisch over inhaalactie Pérez: ‘Zeiden al dat dat niet zou lukken’