Marussia heeft de tiende plaats bij de constructeurs in handen en streeft er naar deze dit keer niet – zoals vorig jaar – tijdens de slotrace in Brazilië aan rivaal Caterham te verliezen.

“We hebben de tiende plek al het hele jaar in handen, wat op zich al bewijs is van hoever we als team zijn gekomen, maar het mag duidelijk zijn dat iedereen bij Marussia weet wat er op het spel staat en er alles aan gaat doen de tiende plek vast te houden”, verkondigt teambaas John Booth.

“De doorontwikkelingen die we de laatste tijd hebben gebracht, hebben ons in staat gesteld om Caterham voor te blijven, zoals vorig weekend in Austin duidelijk te zien was. Nu is het daarom zaak nog één keer een weekend lang alles uit onze auto te persen”, aldus Booth, wiens renstal nog nooit tiende is geworden, maar voor wie dat nu een belangrijke stap voor de toekomst zou zijn aangezien een team minstens twee keer in drie jaar tijd op P10 moet eindigen om in aanmerking te komen voor zo’n veertig miljoen euro prijzengeld.

Bianchi en Chilton
Coureurs Jules Bianchi en Max Chilton weten dus wat ze te doen staat. “We hebben ons werk heel goed gedaan door P10 het hele jaar vast te houden, dus het is – zeker na ons goede optreden in Austin – moeilijk om een situatie voor te stellen waarin we deze in Brazilië ineens zouden verliezen”, stelt Bianchi.

“Dat gezegd hebbende kan het weer volgens de laatste voorspellingen wel eens voor verrassingen gaan zorgen, maar we hebben het dit jaar telkens goed gespeeld qua strategie en ook continu goed gereageerd op wat zich op de baan allemaal afspeelt”, zo laat Bianchi weten dat hij er ‘ondanks de zware druk waar we onder staan’ wel vertrouwen in heeft.

Chilton houdt er eveneens rekening mee dat ‘de voorspelde regen het alles behalve een doorsnee weekend voor gaat maken’, maar dat geldt volgens hem voor alle teams en doet niet af aan Marussia’s ambitie P10 veilig te stellen.