Het team van Marussia heeft niet de illusie wonderen te kunnen verrichten in Monza en de races daarna, maar de Russisch-Engelse formatie is uiteraard toch vastbesloten het meeste ervan te maken.

“We hadden in Spa een hele goede kwalificatie, maar in de race hebben we een dag later wel gezien hoe moeilijk het is om dergelijke zelf gecreëerde kansen ook daadwerlijk uit te buiten”, herinnert coureur Jules Bianchi zich.

“De resterende races van dit seizoen worden een fikse uitdaging voor ons”, stelt Bianchi verder met de blik vooruit gericht. “We weten echter wat ons te doen staat en zijn achter de schermen keihard aan de slag om het uiterste uit onze auto te persen.”

Teamgenoot Max Chilton weet eveneens dat Monza niet makkelijk zal worden voor Marussia. “Het zou leuk zijn als we ons kwalificatieresultaat uit Spa kunnen herhalen, maar ik denk dat we bij dit team allemaal weten hoe hard we moeten werken om het maximale uit de auto te halen.”

“Wat in ieder geval wel positief is, is dat we de juiste strategische beslissingen maken op het moment dat er zich kansen voordoen”, zo houdt Chilton vertrouwen.

Teambaas John Booth houdt – ondanks dat Marussia een paar nieuwe mechanische onderdelen meenemeent naar Monza – ook vooral vast aan de hoop dat er zich merkwaardige situaties voordoen die Marussia kansen bieden. “We hebben er vertrouwen in dat we daar het meeste uit kunnen halen, hetgeen in deze acht nog resterende races het verschil voor ons kan maken.”