Volgens John Booth, de teambaas van Marussia, is het team dichtbij een nieuwe deal met Max Chilton. Booth: “Wij willen graag dat hij blijft en hij wil graag blijven, dus we hoeven eigenlijk alleen nog maar wat details te bespreken om het rond te krijgen.”

Chilton kende vorig jaar als debutant een stabiel seizoen, waarbij hij in alle races de finish haalde. De 22-jarige zette daarmee een record neer, omdat hij de eerste debutant in de Formule 1-geschiedenis is die dat voor elkaar kreeg. Desondanks haalde Engelsman geen enkel punt en bleef zijn beste resultaat beperkt tot een veertiende plaats.

Desondanks is Booth heel tevreden met Chilton: “We mogen hem wel en heeft het fantastisch gedaan vorig jaar, zeker in de tweede helft van het seizoen. Ik denk dat hij zich hier heel comfortabel voelt en blij is met het team.”

Wanneer de deal met Chilton rondkomt ligt de rijdersformatie van Marussia voor het komende seizoen vast, met de al bevestigde Jules Bianchi als Chilton’s teamgenoot. Daarmee zou het voor het eerst zijn dat het team voor het twee jaar op rij dezelfde coureurs op de grid zet.