Marussia kende na een voortvarende seizoensstart een kleine dip in Bahrein, maar hoopt aan de hand van enkele updates weer competitief te zijn in Spanje.

Marussia-coureur Jules Bianchi had tijdens de eerste drie races van 2013 de overhand in het achterhoedegevecht met de Caterhams en zijn eigen teamgenoot Max Chilton, maar in Bahrein moest de Fransman het afleggen tegen Caterhams Charles Pic, die met een geüpgrade bolide sneller onderweg was.

Volgend weekend in Spanje komt Marussia echter met haar eigen updates, vertelt teambaas John Booth, en dat moet mede helpen om de balans weer in het voordeel van het Russisch-Engelse team te doen uitslaan. “Wat verder nog meespeelt, is dat we in Bahrein eigenlijk nooit goed presteren”, voegt hij daar nog aan toe. “We hopen dan ook dat we in Barcelona de weg naar boven weer kunnen vinden.”

Bianchi en Chilton zijn allebei benieuwd naar het effect van de nieuwe onderdelen, terwijl ze er tevens op rekenen zelf ook beter te presteren nu de Formule 1 bekend terrein aandoet.

“Dit is een circuit dat me goed bevalt en waar ik al veel op heb geracet, hetgeen vooral vrijdag – als we onze nieuwe updates evalueren – goed van pas zal komen”, meent Chilton. “De updates die we hebben, zijn gebaseerd op de informatie die we tijdens de eerste vier races hebben verzameld, dus ik ben erg benieuwd naar wat ze opleveren”, verklaart de Engelsman verder.

Ook Bianchi kent het Circuit de Catalunya goed. “Ik heb er, net als op de andere Europese circuits, veel op geracet in de opstapklassen en ik denk dat die kennis van de circuits ons zal helpen om competitiever te worden”, zegt hij. “Ik weet verder dat het team hard heeft gewerkt tijdens de onderbreking, dus het wordt interessant om weer achter het stuur te kruipen en de updates uit te proberen.”