Het Formule 1-team van Marussia moet op zoek naar een nieuwe motorleverancier. Op dit moment gebruikt het team als enige de krachtbron van Cosworth. Zij willen door de regelwijzigingen echter uit de Formule 1 stappen.

Er blijven dan drie mogelijkheden over voor Marussia om over te stappen: Renault, Mercedes of Ferrari. Renault is echter in gesprek met Toro Rosso en wil niet meer klanten hebben. Blijven de motoren van de Duitse of Italiaanse renstal over. Feit is wel dat Marussia met Jules Bianchi in de gelederen een link heeft met Ferrari. Bianchi is namelijk onderdeel van de Ferrari Driver Academy.

“We praten met beide leveranciers”, vertelt Andy Webb, van het Marussia Formule 1-team. “De prijs is een bepalende factor, want de motor wordt sowieso veel duurder dan de huidige. We moeten er zeker van zijn dat we de goede partner kiezen. Ik hoop binnen nu en vier weken duidelijkheid te hebben.”

Door de regelwijziging zijn de teams al volop de auto’s van 2014 aan het ontwikkelen. Zo ook Marussia. “De nieuwe auto wordt al in de windtunnel getest. Het is daarom van belang dat we snel een motor partner hebben gevonden. Dat is een belangrijk proces in het ontwikkelen van de auto. We willen daar dus zo vroeg mogelijk mee beginnen.”