Tegen alle verwachtingen in lijkt het erop dat Marussia toch naar Abu Dhabi is afgereisd. Formule 1-journalist Adam Cooper meldt dat de vracht van het team onderweg is.

Net als Caterham kwam Marussia na de Grand Prix van Rusland onder curatele gestaan en terwijl de curator van Caterham met een crowdfundingsactie nog geld bijeenzamelde om met een soort interim team in Abu Dhabi te kunnen rijden, zag Marussia zich gedwongen direct de poorten te sluiten. Het management van het team houdt echter hoop op een doorstart en zoekt nog naar nieuwe kopers. 

Marussia behaalde in Monaco twee WK-punten en zou daarmee recht krijgen op een aanzienlijke prijzenpot. Maar om daarvoor in aanmerking te komen moeten teams volgens de reglementen bij alle Grands Prix aan de start verschijnen. Voor Amerika en Brazilië kregen Caterham en Marussia dispensatie, maar afwezigheid in Abu Dhabi zou de inkomsten op het spel zetten. 

De vraag is of Marussia nu daadwerkelijk van plan is te rijden in Abu Dhabi of alleen door de keuring probeert te komen en daarmee aanspraak denkt te kunnen houden op de negende plaats in het constructeurskampioenschap. Ferrari heeft bevestigd dat de krachtbronnen en motorengineers voor Marussia in Abu Dhabi aanwezig zijn. Marussia heeft echter een flinke schuld bij de motorleverancier, dus het valt te bezien hoe die situatie wordt opgelost.