Pat Symonds, de technische consultant van Marussia, denkt dat het verbod op de geblazen diffusor ervoor zal zorgen dat het kwakkelende team er in 2012 beter op staat.

 

“De belangrijskte reglementswijziging voor 2012 is dat de geblazen diffusor in de ban gaat, en dat is voor een klein team als Marussia geen slechte ontwikkeling”, deelt Symonds mede aan Autosport.

 

“De geblazen diffusor was lastig om onder de knie en aan de praat te krijgen, dus het nieuwe reglement maakt ons werk een stuk eenvoudiger”, zegt de technische man die eerder voor Renault werkte en door zijn betrokkenheid bij ‘crashgate’ alleen als consultant mag werken en pas vanaf 2013 weer een officiële functie binnen een team mag gaan bekleden.

 

Volgens Symonds heeft Marussia een flinke klus voor de boeg in haar pogingen aan te haken bij de rest van de renstallen, maar is dat gezien het verschil in omvang geen wonder: “Marussia heeft in totaal ongeveer 170 mensen in dienst, terwijl Red Bull er 650 heeft en teams als Mercedes en Lotus 550 personeelsleden hebben rondlopen.”

 

“De uitdaging die ons wacht is dus enorm, maar er wordt keihard gewerkt en iedereen is enorm ambitieus”, houdt Symonds vertrouwen in de renstal die een in zijn ogen hoopgevend samenwerkingsverband met McLaren heeft gesloten: “We moesten het over een andere boeg gooien. De samenwerking met McLaren zal ons niet per direct vooruit zal helpen, maar is voor ons als team erg belangrijk.”