Ondanks een nog niet definitieve inschrijving voor 2014 zal Marussia straks ‘gewoon’ op de grid staan en zal het ook bij de eerste wintertest zijn. Dat heeft sporting director Graeme Lowdon verklaard.

Marussia staat, net als Lotus, met een asterisk op de inschrijvingslijst voor 2014 die de FIA heeft vrijgegeven, wat volgens de internationale autosportfederatie betekent dat de inschrijving van Marussia en Lotus nog niet officieel bevestigd is.

In gesprek met Autosport geeft Marussia’s sporting director Graeme Lowdon echter aan dat dit ‘een administratieve kwestie’ is die met timing te maken heeft en geen reden voor zorg. “Het is iets dat zich binnen een paar dagen vanzelf zal oplossen”, verklaart hij.

Lowdon meldt verder dat Marussia – in tegenstelling tot het eveneens nog niet compleet ingeschreven Lotus – van plan is aan alle drie de wintertests mee te doen. Hoewel Lotus de eerste test laat schieten, is het volgens Lowdon juist belangrijk dat Marussia er in Jerez bij is: “Aangezien de testmogelijkheden zo beperkt zijn in de Formule 1, willen wij net als elk ander team van elke mogelijkheid gebruik maken.”

“Er zijn natuurlijk wel zaken die voor problemen kunnen zorgen of ons van mening kunnen doen veranderen, maar dat geldt voor elk team. Ik denk namelijk niet dat er teams zijn die hun auto al helemaal af hebben, want iedereen wil de ontwikkelingstijd ten volle benutten.”

“Dat gezegd hebbende, is het ons streven om er bij te zijn in Jerez en er is op het moment niets dat erop wijst dat we deze test zullen missen”, aldus Lowdon.