In de strijd om de tiende plaats bij de constructeurs is het vooralsnog stuivertje wisselen tussen Caterham en Marussia, waarbij laatstgenoemde er nu op gebrand is P10 vast te houden in China.

Marussia versloeg Caterham tijdens de seizoensopener in Australië en claimde zo de tiende plek, maar verloor deze weer in Maleisië, waar Caterham te sterk was. Lang kon Caterham daar echter niet van genieten, want in Bahrein stelde Max Chilton namens Marussia orde op zaken door met zijn tweede dertiende plek van het jaar – tegenover één P13 van Caterham – de tiende plaats terug te pakken.

“Het is erg fijn dat we in Bahrein de tiende plaats gelijk hebben teruggepakt”, erkent Marussia’s teambaas John Booth, die hoopt het momentum dat zijn team momenteel heeft – mede opgedaan in de testdagen na Bahrein – te kunnen benutten in China: “Want we komen pas met updates als we naar Europa gaan, dus hopelijk kan ons testwerk ons helpen onze voorsprong in China te behouden.”

“Een beetje extra geluk zou daarnaast ook zeer welkom zijn. Niet alleen voor Max om zijn huidige vorm te behouden, maar ook zeker voor Jules”, zegt Booth, doelend op Chiltons dit seizoen zeer ongelukkige teamgenoot Jules Bianchi.

Bianchi zelf hoopt ook dat het na drie rampzalig verlopen races nu eens mee zit. “Ik hoop dat China een ommekeer voor me wordt, want ik heb enorm veel pech gehad. Ondanks dat heb ik echter genoeg bemoedigende signalen gezien tijdens de eerste drie races, want we hebben qua performance telkens progressie geboekt en een aantal leuke duels uitgevochten, dus hopelijk lukt dat in China ook weer.”

Teamgenoot Max Chilton hoopt in tegenstelling tot Bianchi juist niet op een omslag, want hij vooral zo lekker doorgaan als in de laatste races. “Ik heb Bahrein met een goed gevoel verlaten en hoop dit weekend net zo sterk te presteren en de voorsprong die we op onze naaste rivalen hebben vast te houden”, verklaart hij.