*

Marussia’s eindigen in Caterham sandwich

Daan de Geus

Daan de Geus

30 juni 2013 17:37

Marussia’s eindigen in Caterham sandwich
Racepictures

Marussia-coureur Jules Bianchi finishte op Silverstone vlak achter zijn Caterham-rivaal Charles Pic, terwijl Max Chilton daar achter in de andere Marussia net voor Caterhams Giedo van der Garde eindigde.

Het leverde Marussia uiteindelijk de zestiende en zeventiende plek op, waarbij er overigens wel een gat van een halve minuut tussen het strijdende tweetal van Pic en Bianchi en het andere Marussia en Caterham-koppel van Chilton en Van der Garde zat.

“Ik kon Charles vandaag alleen maar volgen”, vertelt Bianchi. “Veel zat er niet tussen, maar ik kwam er niet langs”, zegt de Fransman, voor wie het ‘geen gemakkelijke dag’ was: “De start was slecht, de Safety Car kwam op een vervelend moment en Caterham was vandaag gewoon net iets sterker”, zo resumeert hij.

Teamgenoot Chilton blikt, ondanks dat hij op achterstand eindigde, een stuk positiever terug op de Grand Prix. Niet geheel verwonderlijk ook, aangezien het zijn thuisrace was: “Ik zal deze dag nooit vergeten”, stelt hij zelfs.

“Ik stond enorm opgepompt op de grid en maakte en geweldige start door Jules en Charles te pakken. Ze kwamen er, na enig vechten, wel weer langs, terwijl ik later achter Van der Garde terecht kwam, maar ik wist hem later toch weer terug te pakken.”

“Ik ging er toen vanuit het makkelijk voor te kunnen blijven, maar hij maakte vlak voor de Safety Car de baan op kwam een pitstop, dus de neutralisatie pakte gunstig voor hem uit. Ondanks dat hij na de hervatting nieuwe banden had en ik niet, wist ik hem na een mooi duel echter toch nog voor te blijven”, aldus de gelukkige Chilton.