2016 wordt mogelijk Felipe Massa’s laatste jaar in de Formule 1. Het contract van de 34-jarige Braziliaan met Williams loopt eind dat seizoen af, wat het een logisch moment maakt om eventueel te stoppen.

Dat verklaart Massa zelf in gesprek met het Braziliaanse UOL Esporte. “Mijn contract loopt eind 2016 af, dus ik moet gedurende dat jaar beslissen wat ik wil. Als ik daarna met een competitief team – zoals Williams – verder kan gaan, ga ik door, maar anders stop ik.”

Massa benadrukt daarbij dat hij ‘niet bang is om met pensioen te gaan’. “Ik denk niet dat ik er moeite mee zal hebben. Uiteindelijk moet iedereen er eens mee stoppen, maar nu is het nog niet zover”, zo onderstreept hij dat hij nog altijd zeer gemotiveerd is.

Wat de elfvoudige Grand Prix-winnaar verder aangeeft, is dat hij zich erg goed voelt bij het team van Williams. “Ik race graag voor Williams en ze zijn blij met me. Als je houdt van de mensen met wie je werkt en het gevoel hebt dat het wederzijds is, motiveert dat enorm.”

Massa, momenteel zesde in het WK, is sinds 2014 in dienst van Williams. In de acht jaar daarvoor kwam hij uit voor Ferrari, waarvoor hij in 2008 net naast de wereldtitel greep. In 2002, 2004 en 2005 racete hij voor Sauber, waarbij hij tussendoor een jaar lang als testrijder voor Ferrari actief was.