Felipe Massa vloog in de eerste vrije training redelijk hard achterwaarts de bandenstapel in. Daarmee gingen niet alleen onderdelen van de auto verloren, maar ook veel tijd. 

En dus is Felipe Massa na afloop van de eerste dag in Canada niet tevreden: “Ik denk niet dat je van een positieve dag kunt spreken na wat er gebeurde in de eerste vrije training. We verloren veel tijd en onderdelen. Het is nooit aangenaam om te crashen, zeker niet zo vroeg in de eerste sessie.”

Maar Massa zit niet enkel bij de pakken neer en neemt ook enkele positieve punten meer naar de zaterdag: “In de middag was de gerepareerde auto heel goed. Desondanks valt er na die crash nog steeds veel te winnen. Maar goed, we hebben VT3 nog voor de boeg om de auto scherp te krijgen voor de kwalificatie. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat de auto het hier een stuk beter doet dan in Monaco.”

Bottas
Valtteri Bottas stuurde zijn Williams twee keer naar de zesde tijd. Buiten het feit dat hij zegt te genieten van het Circuit Gilles Villeneuve, is hij ook tevreden met hoe de auto het tot nu toe doet.

“De balans was redelijk snel op orde, dus daar ben ik heel erg blij mee. Ik denk echter dat we nóg sneller kunnen zijn en dat zal ook moeten, aangezien ik verwacht dat het morgen allemaal heel erg dicht bij elkaar zit.”