Met enkele donuts na afloop bedankte Felipe Massa zijn thuispubliek. Zijn race verliep minder spectaculair. Hij reed eventjes aan kop, maar eindigde op Interlagos in zijn honderdste Ferrari-race als vijfde.

Hij kwam een halve minuut later dan Fernando Alonso over de finish, die vierde werd. “Het was een moeilijke race en technisch gezien was het geen goed weekend”, aldus Massa. “We vonden geen moment de juiste balans in de auto en kwamen er ook voor de race achter dat een van mijn banden lek was. Hierdoor kon ik gedag zeggen tegen een setje zachte banden.”

“Ik wist dat dit geen goed nieuws was omdat ik hierdoor veel ronden op de harde band moest rijden. Ik had mijn jubileumrace graag met een beter resultaat willen opluisteren. Dit moet ik accepteren. Deze race somde mijn seizoen eigenlijk wel op: snel op zacht, moeite hebben met de harde band.”

“Ik ben blij dat ik de toewijding van het publiek echt kon voelen. Dit was een lastig jaar en nu kan de bladzijde worden omgedraaid. We moeten de auto verbeteren en ik doe er alles voor om nog zo’n teleurstellend jaar te voorkomen.”

“Ook vond ik het mooi dat Lewis langskwam toen ik met journalisten sprak. Een mooi gebaar van hem.”