Felipe Massa denkt dat Ferrari in de komende race op Silverstone het gat met WK-leider Sebastian Vettel en zijn team Red Bull weer kan verkleinen. Volgens de Braziliaan heeft Ferrari profijt van de vele snelle bochten op de circuits.

“Silverstone kan goed werken voor ons”, vertelt Massa. “Monaco en Montreal zijn twee hele aparte circuits In Montreal heb je veel langzame bochten, terwijl Silverstone weer veel meer snelle bochten heeft. Ik denk dat onze auto op zulke banen beter is. In China en Spanje waren we immers ook heel snel.”

Massa heeft dit seizoen nog niet het optimale uit de Ferrari weten te halen. Tegenover zijn podium in Spanje staan twee lekke banden in Bahrein, twee crashes in Monaco en een crash in de kwalificatie in Canada.  Zijn achterstand op WK-leider is dan ook pijnlijk groot: 83 punten. Ook de achterstand op teamgenoot Fernando Alonso is maar liefst 47 punten.

“Ik ben niet blij met hoe het nu gaat”, vervolgt Massa. “Ik heb de volgende race wat geluk en veel punten nodig. We hebben de snelheid en dat is het belangrijkste. Dan kunnen we namelijk het gat met Red Bull weer wat verkleinen. Daarna gaan we naar de Nürburgring en ook daar denk ik dat onze auto het goed gaat doen.”