Ondanks zijn slechte seizoensstart en de geruchten die zijn toekomst bij Ferrari in twijfel trekken, voelt Felipe Massa naar eigen zeggen totaal geen gebrek aan vertrouwen vanuit de renstal.

“Ik heb het gevoel dat het hele team achter me staat”, vertelt Massa in een interview op de Ferrari-website. “Het team is uiteraard niet tevreden met de resultaten die ik heb geboekt, maar ikzelf ben daar natuurlijk ook niet gelukkig mee”, zo geeft de Braziliaan toe.

“We streven er echter allemaal naar om deze negatieve spiraal te doorbreken en weer op een ‘normaal’ niveau te gaan presteren”, benadrukt Massa. “Met de hulp van het team, moet dat ook gaan lukken.”

Massa weerspreekt verder nog dat het ongeluk dat hij in 2009 in Hongarije heeft gehad – waardoor hij dat jaar zeven races moest missen – hem nog altijd parten speelt als hij achter het stuur zit. “Ik heb me dat vaak afgevraagd, maar mijn doktoren hebben me verzekerd dat ik weer helemaal in orde ben en ikzelf voel me ook niet anders dan vóór dat weekend”, zegt hij.

“Het is bovendien ook niet zo dat ik minder gepassioneerd ben voor het racen of minder durf dan vroeger”, beklemtoont de Ferrari-rijder. “Bij de start neem ik namelijk nog net zoveel risico als voorheen en ook bij het inhalen van andere coureurs hou ik me niet in”, zo illustreert hij.

Massa geeft tot slot nog aan dat de Ferrari F2012 een lastig te besturen auto is en erkent dat zijn rijstijl er wellicht ook aan bijdraagt dat hij het moeilijker heeft met de F2012 dan teamgenoot Fernando Alonso: “Het is moeilijk om een goede balans te vinden in de auto, waardoor ik vaak het idee heb dat ik met de auto aan het worstelen ben. Dat zorgt er weer voor dat er hier en daar een paar tienden verloren gaan, terwijl het door mijn manier van rijden sowieso moeilijk voor me is om goed met deze auto om te gaan.”