Hoewel hij zich als zesde kwalificeerde wil Felipe Massa morgen tóch proberen voor het podium te gaan. Al beseft hij natuurlijk zelf ook dat het een lastig verhaal wordt.

Geheel tevreden was de Braziliaan na afloop niet over zijn kwalificatie. Er had meer in gezeten. “Toch was het bij elkaar op geteld een goede kwalificatie”, aldus Massa. “Geen gemakkelijke: we wisten dat anderen sneller zouden zijn. Het resultaat komt enigszins overeen met ons verwachtingspatroon voor aanvang van de kwalificatie.”

“We hebben hard gewerkt en probeerden de afstelling van de auto na elke sessie te perfectioneren. In mijn laatste rondje in de slotkwalificatie reed ik mee in het spoor van Schumacher. Daarna wilde ik echter te graag en verloor ik wat tijd in de tweede chicane en eerste Lesmo-bocht. Misschien had ik een of twee plaatsen beter kunnen kwalificeren, maar zeker niet meer dan dat.”

“Ik verwacht dat het veld in de race dicht bij elkaar in de buurt zit. De bandenslijtage gaat een bepalende rol spelen. De strategie zal de doorslag geven en hopelijk doe ik het goed. Dit is een belangrijke race voor Ferrari en we willen de supporters iets geven om te juichen. Het doel? Een plek op het podium, maar dat wordt wel heel lastig.”