Waar Valtteri Bottas zeer tevreden is met zijn vierde tijd in de kwalificatie, blikt Felipe Massa wat somberder terug op zijn zaterdagmiddag. Een gebrek aan grip speelt hem nog steeds parten.

Massa klaagde gisteren al over een auto die alle kant op gleed en vandaag zijn die problemen volgens de Braziliaan nog altijd niet verholpen: “We hebben weliswaar het een en ander aan de afstelling van de auto gewijzigd, maar in de middensector verlies ik nog steeds veel tijd.” Massa klokte uiteindelijk de achtste tijd.

De Williams-coureur baalt ervan dat de problemen zich voordoen op een circuit waar hij juist altijd heel goed gaat. “Normaal ga ik hier probleemloos in de rondte, maar op de een of andere manier krijgen we het dit weekend tot dusver niet voor elkaar. We moeten nu uitzoeken of we alsnog ergens wat tijdwinst kunnen boeken, ook al zijn de mogelijkheden richting de start van de race beperkt. Wellicht dat het enthousiasme van mijn thuispubliek me nog de boost kan geven die ik nodig heb”, besluit Massa.

Bottas
Bottas mag ondertussen niet klagen over het verloop van zijn kwalificatie. Dat doet hij met de vierde plek dan ook niet, zelfs niet wetende dat hij drie plaatsen terug wordt gezet op de grid vanwege het inhalen onder rood op vrijdag: “Ook vanaf de zevende startplaats moeten we mooie dingen kunnen laten zien. Het is immers een lange race en onze racepace laat weinig te wensen over.” 

“Het was gewoon een goede kwalificatiesessie”, meent de Fin. “Naarmate het circuit meer grip bood, voelde ik me steeds meer op mijn gemak achter het stuur van Williams. Bovendien is het altijd goed om een in potentie snellere auto achter je te houden door het maximale uit je eigen bolide te halen”, rondt Bottas, die ongetwijfeld doelt op de ‘snellere’ Ferrari van Kimi Räikkönen op P5, af.