Felipe Massa had het tijdens de Grand Prix van China prima naar zijn zin. In een race vol gevechten stuurde de routinier zijn Williams naar de zesde plaats.

Toen in de openingsfase de safety car naar buiten kwam, vreesde Massa nog even dat het een slechte beslissing was om direct de pits in te duiken. Die angst bleek ongegrond, vertelt de Braziliaan. “Mijn snelheid was na die stop meteen goed. We hadden de banden perfect onder controle vandaag.” Dat bleek ook in de slotfase, toen Massa met succes Lewis Hamilton van zich af hield.

“Ik heb ervan genoten”, jubelt Massa. “Ik ben heel, heel blij met hoe ik het vandaag heb gedaan. Ik heb heel de race lekker geknokt met de andere auto’s, en onze strategie klopte. Het was een goede race.”

Bottas teleurgesteld

Massa startte van plek tien en finishte op plek zes; teamgenoot Valtteri Bottas maakte een omgekeerde beweging. Hij vertrok als vijfde, maar eindigde slechts als tiende. ‘Een teleurstellende race’, is dan ook het oordeel van de Fin.

“Bij de start verloor ik veel plekken omdat ik werd geblokkeerd door de botsende Ferrari’s”, zegt Bottas. “In het begin, op de zachte band, ging het wel oké, maar op de mediumband ging het mis. Ik had geen snelheid en geen grip. De laatste stint was heel lastig. We moeten controleren of alles wel in orde was met de auto.”