Ferrari-coureur Felipe Massa denkt dat hij dit weekend een reële kans maakt om de Grand Prix van Europa in Valencia te winnen, al erkent hij dat er nog meer goede kanshebbers zijn.

“Er zijn flink wat coureurs die dit weekend kans hebben om de race te winnen, en ik reken mijzelf daar ook toe”, vertelt de Braziliaan die al anderhalf jaar niet meer op het podium heeft gestaan aan Autosport.

“Als je kijkt naar hoe de races dit jaar verlopen en hoeveel verschillende factoren bepalen wie er uiteindelijk met de zege aan de haal gaat, zijn er namelijk veel verschillende uitkomsten mogelijk”, zo laat Massa, wiens laatste zege uit 2008 dateert, verder open wie er dit weekend competitief zal zijn en wie niet.

Waar Massa in ieder geval wel vertrouwen uit put, is hoe het hemzelf de laatste paar races is vergaan. “De laatste twee of drie Grands Prix valt er echt een kentering te bespeuren en is het duidelijk geworden dat ik de weg naar boven weer heb gevonden en dat is uiteraard erg fijn”, zegt hij.

“De andere koers die we zo rond de race in Monaco zijn ingeslagen met de afstelling van de auto heeft het verschil gemaakt, dus we gaan nu op deze manier verder en dan volgen de goede resultaten vast ook wel weer.”