Felipe Massa heeft geen spijt van zijn keuze om met pensioen te gaan, maar meent wel dat hij zijn carrière had kunnen vervolgen. Volgens de Braziliaan was het echter tijd om het Formule 1-hoofdstuk in zijn leven af te sluiten.

In gesprek met het Braziliaanse Globo geeft hij aan dat hij wel graag blijft racen, maar eerst tijd voor zichzelf maakt. “Na Abu Dhabi wil ik een pauze nemen en even een paar maanden vergeten dat ik verplichtingen heb”, aldus Massa. Eerder gaf hij al aan dat de DTM, WEC en Formula E allemaal raceklassen zijn waar hij zichzelf in de toekomst ziet racen.

“Ik ben blij met mijn besluit, en ervan overtuigd dat het de juiste keuze is”, aldus Massa in het Braziliaanse televisieprogramma Nitro. “Er ging een heel beslissingsproces aan voor, maar tijdens de Grand Prix van Duitsland stapte ik uit de auto, keek naar Claire (Williams, red.) en vertelde haar dat ik met pensioen ging. Ze begon te huilen.”

Volgens Massa had de kwaliteit van zijn auto veel te doen met zijn besluit om te stoppen. “Ik had zonder twijfel doorgegaan als ik een competitieve auto had. Ik heb altijd geracet met een overwinning in mijn hoofd. Ik heb altijd gedacht aan de hoogste plek op het podium. Het huidige Formule 1-tijdperk is echter niet al te makkelijk.”

“Er zijn drie, vier, vijf grote teams. Mijn team, Williams, is een gemiddeld team. Het was voor mij dus duidelijk dat de mogelijkheid op een competitieve auto waarmee ik kon winnen steeds kleiner werd. Ik had door kunnen gaan, maar niet op de manier die ik wil. Ik denk dat mijn tijd is gekomen. We moeten allemaal begrijpen wanneer het het juiste moment is om te stoppen.”

“Ik ben blij met mijn genomen besluit, en dankbaar voor alles wat ik heb bereikt”, aldus Massa. “Ik heb geen frustraties overgehouden aan wat ik heb meegemaakt of aan mijn carrière. Ik ben klaar voor het volgende hoofdstuk in mijn leven, aangezien ik nog steeds veel te doen zal hebben.”