Felipe Massa zegt de Formule 1 met opgeheven hoofd te te verlaten, nadat hij in zijn allerlaatste race beslag legde op de negende plaats.

Felipe Massa was na kort na de start in een fel duel verwikkeld met teamgenoot Valtteri Bottas, maar die moest het strijdtoneel verlaten na problemen met de achterwielophanging. Massa reed de race wel uit en hield in de slotfase Fernando Alonso van zich af en finishte uiteindelijk als negende.

De geëmotioneerde Braziliaan blikt terug op een goede race, waarin hij naar eigen zeggen net zoals altijd alles heeft gegeven: “Ik heb vandaag gestreden voor wat ik waard was, zoals ik dat vanaf de allereerste ronde van mijn carrière altijd heb gedaan.”

“Ik ben zeer trots op de manier waarop ik mijn carrière vandaag heb afgesloten. Ik verlaat de Formule 1 dan ook met opgeheven hoofd, wetende dat ik als coureur gerespecteerd wordt door de mensen met wie ik heb gewerkt, maar ook door media.”

Felipe Massa debuteerde in 2002 voor Sauber, waarna hij via Ferrari bij Williams terecht kwam. Zijn meest succesvolle jaren kende hij met Ferrari, waarmee hij in 2008 nipt naast de titel greep. Ondanks het uitblijven van een titel, weet Massa dus dat hij een imposante carrière achter de rug heeft en dat dit het juiste moment is om te gaan: “Ik ben nog steeds heel gelukkig met mijn keuze de Formule 1 vaarwel te zeggen.”

Dat doet hij echter niet zonder belangrijke woorden van dank te richten aan bepaalde mensen: “Ik wil iedereen bedanken die op enige manier deel hebben uitgemaakt van mijn carrière, zowel op als naast de baan. Ik wil mijn fans en natuurlijk ook Williams bedanken. Ik heb vandaag net wat voorzichtiger gedaan dan normaal, aangezien ik de auto als afscheidscadeau mee naar huis mag nemen. Bedankt!