Felipe Massa is inmiddels ‘blij’ dat Ferrari hem vorig jaar aan de kant heeft gezet, want hij voelt zich erg lekker bij zijn nieuwe werkgever Williams en binnen de minder stressvolle omgeving die dit team biedt.

Massa kreeg in september van 2013 van Ferrari te horen dat hij niet op contractverlenging voor 2014 hoefde te rekenen. De Braziliaan vond daarna voor dit jaar – en nog een paar seizoenen hierna – onderdak bij Williams en is daar nu heel gelukkig.

Dat Ferrari niet met hem verder wilde, ziet hij met de wetenschap van nu dan ook zeker niet als een straf of teleurstelling. Sterker nog, de vice-kampioen van 2008 vertelt aan Sport Bild dat hij er ‘blij’ mee is: “Want het heeft me de kans gegeven naar Williams te gaan.”

“Ik heb absoluut de juiste stap gezet met mijn keuze voor dit team”, verklaart Massa. “Ik zit hier goed in mijn vel. Het team respecteert me en ik ben gemotiveerd en ontspannen. De verandering heeft me goed gedaan.”

“Ik voel me hier weer jong, ook al ben ik net weer een jaartje ouder geworden”, zegt de 33-jarige. “Ik ben weer volledig bereid tot het uiterste te gaan, om hard te werken en te strijden.”

Massa mist de druk van het rijden voor Ferrari verder ’totaal niet’, erkent hij desgevraagd. “De druk is enorm bij Ferrari. Als je daar als coureur niet wint, draag je dat als een zware last mee op je schouders.”

“Natuurlijk probeer je die druk om te zetten in positieve energie, maar je blijft toch constant gespannen. Hier bij Williams kan ik me echter weer gewoon helemaal op het racen concentreren en dat is een stuk beter.”