Het is volgens oud-Formule 1-coureur Felipe Massa oneerlijk om Ferrari-teambaas Mattia Binotto alle schuld te geven voor het verloop van het seizoen tot nu toe, al benadrukt hij wel dat de Italiaan ‘medeverantwoordelijk’ is.

Ferrari begon veelbelovend aan het seizoen, maar loopt nu weer achter de feiten aan. Red Bull staat zowel bij de coureurs als constructeurs bovenaan terwijl Ferrari nu moet vrezen voor de naderende Mercedessen. Ferrari heeft dit seizoen enkele pechmomenten gekend, maar strategische blunders en fouten van coureurs hebben er ook voor gezorgd dat de Italiaanse renstal kostbare punten verloor.

De positie van teambaas Mattia Binotto staat ondertussen onder druk, met oud-Formule 1-coureur Ralf Schumacher die zelfs rekening hield met het ontslag van de Italiaan in de zomerstop. Oud-Ferrari-coureur Felipe Massa neemt het op voor Binotto, met wie hij goed bevriend is.

Lees ook: Massa waarschuwt Aston Martin: ‘Alonso kan echt een probleem zijn’

“Ik ken hem heel goed”, zegt Massa bij Any Driven Monday van Sky Sports. “We hebben lang samengewerkt, hij was eerst engineer, daarna nam hij een leidinggevende positie in bij de engineers en toen hij eerst technisch directeur en later teambaas werd, was ik er niet meer bij.”

“Hij is een zeer goede engineer en ook een zeer goede kerel”, vervolgt Massa. “Hij begrijpt veel van de technische kant van de sport. En hij is, zoals ik al zei, een goede kerel, ik mag hem ook als persoon.” Genoeg lof dus, maar er klinkt ook kritiek van Massa aan het adres van Binotto. “Uiteindelijk zijn de resultaten niet goed en ook al kun je hem niet alle schuld geven, hij is wel medeverantwoordelijk”, stelt de Braziliaan.

Met al zijn ervaring heeft Massa nog wel wat goede raad voor Ferrari. “Ze moeten wat rustiger zijn in de beslissingen en begrijpen wat er aan de hand is, want de fouten in de strategie die aan het begin van het seizoen werden gemaakt, worden vandaag nog steeds gemaakt. Ferrari moet de bladzijde snel omslaan, anders zou het wel eens de prijs kunnen betalen”, aldus de oud-Formule 1-coureur.