Felipe Massa is ervan overtuigd dat zijn klapband hem een plaats op het podium heeft gekost. De Braziliaan in dienst van Ferrari finishte de race uiteindelijk nog wel als zesde, door in de slotfase op vers rubber nog een aantal auto’s te verschalken.

Massa begon de race als elfde, maar na de eerste ronde was de Braziliaan al opgeschoven naar de vierde plaats. “Ik had een goede start en reed een goed tempo. Ik kon meedoen voor het podium, maar toen plofte ineens mijn achterband en was het over.”

De Braziliaan betreurt de situatie, maar is wel blij dat zijn band het in een langzame bocht begaf. “Het had veel erger af kunnen lopen. Ik ben blij dat het in bocht vijf gebeurde en niet in een hele snelle bocht. Het is erg gevaarlijk en dit mag niet meer gebeuren. Ik ben teleurgesteld doordat mijn podiumfinish in rook op ging, maar ik ben blij dat ik het er goed vanaf heb gebracht.”

“Ik heb niets geks gedaan”, vervolgt Massa. “Ik was wel aan het racen, maar ik heb niet overdreven hard gepusht. Ik moet gewoon hopen dat het niet nog een keer gebeurd. Ook al ben ik daar niet zo zeker van. Er moet nu iets aan de banden gebeuren voordat het echt gevaarlijk wordt.”