Felipe Massa heeft de FIA opgeroepen de doldrieste actie van Kamui Kobayashi hard te bestraffen. Massa zag zijn race al in de eerste bocht beëindigd, nadat hij van achteren werd aangereden.

Er had misschien een mooi resultaat ingezeten voor Felipe Massa, getuige de racesnelheid die teamgenoot Bottas aan de dag legde. Maar in plaats van punten zag Massa zijn race na een paar honderd meter al eindigen in de eerste bocht. Kamui Kobayashi verremde zich en boorde zijn Caterham in de Williams van Massa.

“Ik benaderde de start uiterst voorzichtig, iets wat in mijn ogen het verstandigste is zo vroeg in de race”, reageert Massa na afloop. “Helaas werd ik van achteren getorpedeerd. Het slaat werkelijk helemaal nergens op. Je kan niet vijftig meter voor de bocht pas gaan remmen en hopen dat het wel goed komt. Elke keer dat hij dat probeert zal hij nieuwe slachtoffers maken.”

Massa vergelijkt de crash met de puinhopen die Romain Grosjean veroorzaakte tijdens de Grand Prix van België in 2012, waarna de Fransman een schorsing van één race uit moest zitten: “Ik zie in ieder geval geen verschil tussen de twee incidenten. Ik hoop dan ook dat ze Kobayashi een strenge en gepaste straf zullen geven.”

Kamui Kobayashi en Felipe Massa zijn allebei op het matje van de FIA geroepen om hun versies van het verhaal te delen.