Felipe Massa noemt het verschil tussen de Grands Prix van Australië en Maleisië als dag en nacht. “Ik verwacht dan ook een compleet ander resultaat van ons team.”

De Ferrari-coureur stelt dat er ook na de openingsrace nog veel vraagtekens zijn. “Melbourne en Sepang zijn immers totaal verschillend”, aldus Massa. “Het asfalt in Melbourne is glad, de temperaturen zijn laag en als stratencircuit heeft het een ander soort bochten. In Sepang daarentegen is het heet en zijn er veel snelle gedeelten.”

“Ook fysiek is het een heel ander verhaal”, vervolgt Massa. “In Albert Park is het lekker rijden. Na de race stap je okselfris uit. Maar in Maleisië verlies je veel vocht en is het erg veeleisend. Daarom verwacht ik dat het er compleet anders aan toe zal gaan komend weekend.”

Massa denkt dat de verstelbare achtervleugel in Maleisië een grotere rol zal spelen. “Het wordt een interessante situatie”, stelt de Braziliaan. “Het plan is om het systeem alleen op het start/finishgedeelte te gebruiken. Maar het rechte stuk aan de andere kant is eigenlijk langer. Het zal sowieso meer inhaalkansen bieden.”

Volgens Massa moet de FIA echter oppassen dat het niet te makkelijk wordt. “Er moet een juiste balans worden gevonden tussen helpen passeren en een overdaad aan positiewisselingen. Als je beide rechte stukken bijvoorbeeld inhaalzones maakt, zou dat volgens mij niet beter zijn, omdat het dan weinig zin heeft op het eerste stuk iemand voorbij te gaan in de wetenschap dat de rollen vervolgens omgedraaid zijn op het tweede stuk.”