Felipe Massa waarschuwt teamgenoot Lance Stroll alvast voor de aankomende Grand Prix van Monaco. “Het wordt moeilijk voor Lance in Monaco.”

Hij heeft al moeite om zich aan te passen aan de Formule 1, maar het wordt er voor Lance Stroll niet makkelijker op, meent teamgenoot Felipe Massa. Zeker niet met de aanstaande Grand Prix van Monaco. Het stratencircuit zal een grote uitdaging voor hem worden, denkt de Braziliaan.

“Monaco is een van de meest veeleisende circuits op de kalender”, zegt Massa tegen het Canadese Le Journal de Montreal. “Zelfs ervaren coureurs hebben er nog moeite mee. De muren komen erg snel op je af. De auto’s zijn dit jaar breder, maar de straten zijn nog even smal als altijd. Het wordt moeilijk voor Lance, maar ik zal hem natuurlijk wel helpen. De set-up voor Monaco is cruciaal, net als weten hoe en waar je moet remmen.”

Stroll zit volgens Massa in een moeilijke positie, maar hij moet volgens de ervaren Braziliaan blijven leren. “Er wordt veel van je gevraagd in je debuutjaar en de verwachtingen zijn hoog”, meent hij. “Ik heb dat zelf ook meegemaakt.”

Het wordt overigens niet alleen voor Stroll, maar voor het hele team van Williams een lastig weekend in het prinsdom volgens Massa. “Eerlijk waar, de Grand Prix van Monaco is altijd een ramp geweest voor het team. Vraag me niet waarom, het is een mysterie voor me.” De laatste winnaar voor het team van Williams in Monaco was Juan-Pablo Montoya in 2003.