Williams-coureur Felipe Massa ziet in zijn rol als ‘coach’ voor Lance Stroll gelijkenissen met de periode bij Ferrari, toen Michael Schumacher zijn leermeester was. 

Technisch Directeur Paddy Lowe van Williams ziet de ervaren Massa als “een fantastische coach” voor rookie Lance Stroll. De Braziliaan zelf ziet gelijkenissen met zijn eerste jaar bij het team van Ferrari, toen hij daar de rookie was en Michael Schumacher zijn leermeester.

“Het lijkt wel op elkaar, alleen geef ik informatie makkelijker door aan Lance dan Michael aan mij”, lacht Massa. “Ik vroeg meer dan hij me gaf, maar hij gaf me wel heel veel. Ik vroeg altijd zo veel, omdat ik Michael als een leermeester zag. Ik was niet bang om iets te vragen.”

Massa

Massa kon bij Ferrari veel leren van de meester, Michael Schumacher.

Stroll
De relatie met zijn rookie-teamgenoot is er qua ervaring eentje van uitersten. Massa doet al een paar jaar mee in de Formule 1, Stroll komt net kijken. Geen probleem, vindt hij. Want de jonge Canadees zit nog in een leerproces.

“Ik help hem erg veel”, zegt Massa. “Ik probeer zo veel mogelijk aan hem door te geven. Ik zeg bijvoorbeeld dat hij dit of dat moet doen in een bocht waar hij tijd verliest, als hij vraagt wat ik daar anders doe. Geen probleem, want we kunnen het goed met elkaar vinden.”

Voorlopig heeft Stroll nog geen punten gescoord voor het team van Williams, maar dat komt volgens mentor Massa nog wel. “Natuurlijk is het beter als beide coureurs punten scoren voor het team, maar we moeten niet vergeten dat hij nog in een leerproces zit. We moeten hem gewoon even tijd geven.”