Williams moest in de eerste twee races van 2015 zijn meerdere erkennen in zowel Mercedes als Ferrari, maar volgens Felipe Massa is er nog geen reden tot paniek. “We zitten nog in de strijd.”

Na een sterk slot van het vorige seizoen in Abu Dhabi had Williams gehoopt dit jaar een serieuze bedreiging te kunnen vormen voor Mercedes. In plaats daarvan zag het Ferrari langszij komen. Maar er is nog geen man overboord, stelt Massa.

“We hebben niets te klagen over de seizoensstart”, zegt hij. “Natuurlijk wil je altijd meer, en het liefst bovenaan staan, maar een derde plaats in het constructeurskampioenschap is ook niet slecht. We hebben punten verloren doordat Valtteri Bottas in Australië niet kon rijden. Desondanks staan we er niet slecht voor. We zitten niet ver van onze vorm van vorig jaar en doen nog volop mee in de strijd.”

Massa ziet Ferrari liever als inspiratiebron dan als bedreiging. “Zij hebben zich afgelopen winter het meest verbeterd ten opzichte van het eind van vorig seizoen”, zegt Massa. “Aan ons de taak om er net zo hard tegenaan te gaan en terug te slaan. En ondertussen het gat naar Mercedes proberen te dichten.”

De Williams-coureur ziet ruimte voor verbetering. “Daar moeten we altijd aan werken”, aldus Massa. “En dat doen we ook. Niet alleen de auto verbeteren, maar ook de procedures, de pitstops en de strategie. Alles telt. In China hebben we ook weer enkele nieuwe onderdelen die hopelijk iets extra’s brengen. Maar het is ook de vraag wat de andere teams doen.”