Felipe Massa miste tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië op een haar de zesde positie. Die ging naar Max Verstappen. Een klein minpuntje, vindt de Braziliaan.

“Ik deed mijn uiterste best, maar uiteindelijk kwam ik een heel klein beetje tekort voor de vijfde plek. Dat is wel jammer”, aldus Williams-coureur Massa. Het verschil met Verstappen was dan ook heel klein: slechts 24 honderdste van een seconde.

Massa laat zijn humeur er niets door verpesten. “Het was een goede kwalificatie. De auto gedroeg zich prettig en ik kon een paar lekkere rondjes rijden, dus ik ben blij.” Veel last van het nieuwe kwalificatieformat had de routinier niet. “Maar wanneer je met verkeer te maken krijgt, kan het een stuk spannender worden dan het vandaag voor mij was.”

Bottas teleurgesteld

In de garage van teamgenoot Valtteri Bottas waren er minder blije gezichten. De Fin strandde in Q2, op de elfde startpositie. Bottas worstelde naar eigen zeggen met de grip van zijn Pirelli-banden. “We moeten nog maar eens goed kijken of de bandendruk en de bandentemperatuur klopten.”

Een teleurstellende sessie dus, moet Bottas toegeven, maar hij geeft de hoop nog niet op. “Ik had natuurlijk wel gehoopt dat ik Q3 zou halen, maar vanaf P11 is het zeker niet onmogelijk om nog een goed resultaat te behalen.”