Voor Felipe Massa was de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje al na dik een kwartier afgelopen. De Braziliaanse routinier is er flink chagrijnig over.

In zijn eerste run had Massa last van verkeer, legt hij uit. Daardoor kon de Williams-coureur geen goede rondetijd neerzetten. Normaal zou de tweede run uitkomst bieden, maar daar kwam het niet van. “We hadden geen tijd meer om weer naar buiten te gaan op een nieuw setje banden”, zegt Massa.

“Ik ben zo teleurgesteld”, vervolgt hij. “Het kan gebeuren dat je verkeer hebt in je snelle ronde of dat er iets anders tegen zit, maar dan moeten dan wel adequaat op kunnen reageren.” Met een dooddoener probeert Massa de hoop erin te houden: “Het is een lange race morgen. We moeten nog altijd proberen voor de punten te gaan.”

Bottas
Valtteri Bottas vindt het heel jammer voor zijn teamgenoot dat die de race vanaf P18 aanvangen. Zelf deed de Fin het met de zevende plek een stuk beter. “Ik had wel gehoopt op een wat beter resultaat, maar het was een goed rondje dus ik ben tevreden.”, zegt Bottas.

Tijdens de race hoopt Bottas het gevecht aan te kunnen gaan met de Ferrari’s en de Red Bulls. “We moeten de lat hoog leggen voor onszelf en voor de top vijf gaan. Met een goede start en een goede strategie moet dat mogelijk zijn. We proberen zoveel mogelijk plekken te winnen.”