Felipe Massa mocht op Suzuka voor het eerst sinds de Koreaanse Grand Prix van 2010 weer naar het podium. De Braziliaan kwam bij de start niet in de problemen en zette zijn tiende startplaats om in een tweede positie.

“Dit is fantastisch”, jubelde Massa op het podium. “Ik was na de trainingen erg blij met mijn auto maar na de kwalificatie niet meer. Een startplaats bij de eerste vijf had er wel ingezeten terwijl ik als tiende startte. Ik begon in ieder geval goed aan de wedstrijd.”

“Ik heb het slim aangepakt en bleef in de openingsronde uit de problemen. Vanaf het begin zat de snelheid in mijn auto er goed in”, aldus de vice-kampioen van 2008. “In de eerste stint reed ik achter Jenson Button. Ik was sneller dan hem en kon hem tijdens de pitstopperiode inhalen.”

“Daarna kon ik Kamui Kobayashi inhalen, die vandaag erg goed reed. De race ging beter dan verwacht. Ik heb het goed gedaan”, vervolgde Massa, die zijn plek binnen Ferrari maar al te goed weet. “Dit resultaat is erg jammer voor de titelkansen van Fernando Alonso.”

“Ik ben echter heel blij met deze podiumfinish. Hopelijk duurt het niet weer twee jaar voordat ik naar het podium mag, maar sta ik er in Korea weer op.”