Felipe Massa had vandaag in India eigenlijk maar twee taken, die hij allebei volbracht: Kimi Räikkönen achter zich houden en genoeg benzine besparen om de finish te halen.

“Ik kreeg na twintig ronden al van het team te horen dat ik benzine moest besparen, dus ik kon tijdens meer dan de helft van de race niet voluit gaan”, deelt de Ferrari-coureur mede. “Ik kan je vertellen dat dat niet eenvoudig was, temeer omdat Kimi de hele race door vlak achter me zat.”

Räikkönen zat overigens ook héél kortstondig voor Massa, want Massa kwam na zijn pitstop naast de Fin weer de baan op. Door het slim te spelen, wist Massa zijn plekje echter terug te pakken: “Ik liet hem er bewust langs in bocht drie, zodat ik daarna op het rechte stuk DRS kon gebruiken om hem terug te pakken. Volgens mij had Kimi dat ook wel door, maar toen was het al te laat en was ik er al voorbij.”

Massa moest na het terugpakken van Räikkönen alsnog goed in zijn spiegels blijven kijken om de Lotus-rijder ook tijdens de nog resterende 32 ronden achter zich te houden. Dat lukte de Braziliaan ook, waardoor hij met een voorsprong van zes tienden op Räikkönen als zesde over de streep kwam.

“Het was niet het resultaat waarop ik gehoopt had, maar het levert hoe dan ook belangrijke punten op voor het constructeurskampioenschap”, weet Massa, die hoopt het volgende week beter te doen: “We hebben updates in de planning staan voor in Abu Dhabi en die zorgen er hopelijk voor dat ik dan beter kan eindigen dan zesde.”