Felipe Massa is uitermate tevreden met zijn kwalificatie. De Braziliaan in dienst van Ferrari start vanaf de vijfde plaats. Voor het eerst sinds vier wedstrijden start Massa weer achter zijn teamgenoot Fernando Alonso, die als derde aan de race begint.

“De auto was, zoals al het hele weekend, snel en goed”, vertelt Massa. “Eerlijk gezegd dacht ik wel dat ik bij de topdrie zou kunnen eindigen op basis van de resultaten in de vrije trainingen. Het kan natuurlijk zijn dat onze concurrenten op dat moment met meer brandstof reden, maar ik ben tevreden met een vijfde plaats.”

“De strategie is in deze tijden belangrijker dan die paar plaatsen op de grid”, vervolgt Massa. “We zijn bewust met de zachtere band gaan kwalificeren, zodat we de medium voor morgen kunnen bewaren. We zullen morgen denk ik drie keer moeten stoppen. Vandaag waren er een paar beter dan ons, maar morgen kan alles anders zijn. Ons tempo is goed en ik denk dat we vooraan kunnen eindigen. De belangrijkste is de goede strategie hebben.”