*

Massa: ‘Verstappen had moeten wachten’

Daan de Geus

Daan de Geus

3 september 2017 16:23

Massa: ‘Verstappen had moeten wachten’
Racepictures

Williams-coureur Felipe Massa vindt niet dat hem blaam treft voor zijn touche met Max Verstappen in ronde drie van de Italiaanse Grand Prix.

Verstappen maakte er geen geheim van dat het incident in de eerste chicane zijn hele race had verziekt – “daarna was het gewoon klaar” – maar Massa is zich ten overstaan van Ziggo Sport van geen kwaad bewust. “Ik heb niet het gevoel dat ik iets verkeerd heb gedaan.”

“Ik snap dat het bepalend voor zijn race was, maar ik zat aan de binnen- en hij aan de buitenkant. Toen ik daar aan de binnenkant remde, had hij geen ruimte meer, dus dan moet je wachten en het elders opnieuw proberen”, verhaalt Massa.

“Wie binnen zit, heeft immers de ideale lijn. Helaas raakten we elkaar en het is jammer dat het Max een probleem opleverde, maar hij had me zeker nog ergens anders kunnen pakken”, doelt Massa op het verschil in snelheid tussen zijn Williams FW40 en Verstappens Red Bull-bolide.

Verstappen finishte na het voorval, na een inhaalrace, als tiende. Massa kwam als achtste over de streep, pal achter zijn Williams-collega Lance Stroll.

Massa en Verstappen toucheren elkaar in de eerste chicane.