Felipe Massa leek hard op weg dé verrassing van het weekend te worden. De snelheid over een enkele ronde was ronduit goed, maar de Braziliaan had tijdens de race totaal geen controle over zijn banden en de slijtage ervan. Een zesde plaats viel hem ten deel.

“Het is moeilijk te begrijpen wat er nu precies verkeerd ging tijdens de race”, aldus de verklaring van Massa na de Chinese Grand Prix. “Mijn start was uitzonderlijk goed en ik was direct snel. We monteerden de medium band tijdens de eerste pitstop en vanaf dat moment ging het mis.”

“Het hele weekend al lukte het me maar niet om de slijtage van de mediumband te controleren. Ik verloor tijdens de race kostbare plaatsen en waarschijnlijk heeft dat te maken met de omstandigheden in combinatie met mijn rijstijl. Alle pogingen om de banden op niveau te houden waren vergeefs.”

“Zonder dit probleem zou ik mee hebben kunnen strijden om de podiumplaatsen, maar het is niet anders. Ik blijf echter optimistisch. We hebben opnieuw belangrijke punten gescoord en het seizoen is nog maar net begonnen.”