Felipe Massa hoopt dat de Grand Prix van Abu Dhabi uitloopt op een herhaling van de editie van vorig jaar. In 2014 kon hij namelijk om de zege vechten op het Yas Marina Circuit, al finishte hij als tweede.

“Ik denk dat de vorige Grand Prix van Abu Dhabi mijn beste race voor Williams was”, memoreert de Braziliaan die sinds 2014 voor het Britse team rijdt. “Het was geweldig dat ik toen de kans had om de overwinning te strijden. Sinds ik hier zit, zijn er maar twee races geweest waarin dat echt mogelijk was: Abu Dhabi 2014 en eerder dit jaar in Silverstone.”

“In Abu Dhabi kwamen we echt heel dicht bij de overwinning en finishten we alsnog met twee coureurs op het podium, dus ik hoop echt dat we dit jaar net zo sterk zijn en de auto het net zo goed doet”, besluit de coureur die vorig jaar slechts 2.5 seconden achter winnaar Lewis Hamilton eindigde.

Teamgenoot Valtteri Bottas finishte in 2014 dus als derde in Abu Dhabi. Ook dit keer hoopt hij zijn seizoen mooi af te sluiten met een sterk optreden, al was het maar omdat er nog wat op het spel staat voor de Fin: de vierde plek in het coureursklassement. “Vorig jaar eindigde ik ook als vierde in het WK en verzekerde ik me daar in Abu Dhabi van. Dat is een mooie herinnering, dus hopelijk kunnen we daar een mooie herinnering aan toevoegen.”