*

Massa: ‘Williams kan scoren in lastig Singapore’

Daan de Geus

Daan de Geus

16 september 2015 09:50

Massa: ‘Williams kan scoren in lastig Singapore’
Racepictures

Volgens Felipe Massa is het Marina Bay Street Circuit in Singapore van alle banen die nog worden aangedaan het circuit dat Williams het minst ligt, maar het team uit Grove verwacht toch goed te scoren.

Williams had het eerder dit seizoen zwaar op het stratencircuit van Monaco en op de Hungaroring in Boedapest, twee circuits die in zeker opzicht wel met de baan in Singapore te vergelijken zijn, omdat ook deze banen bochtig zijn en er met veel downforce moet worden gereden.

Vooruitblikkend op de nachtrace in Singapore draait Felipe Massa er dan ook niet omheen dat er races zijn waar hij met meer vertrouwen naar uitkijkt: “Van de circuits die we dit jaar nog aandoen, is dit waarschijnlijk de baan die onze auto het minst ligt, al betekent dat nog niet dat we niet alsnog een flink aantal punten kunnen scoren”, zo houdt de Braziliaan de moed er toch in.

Volgens Massa is het lastig om ‘een goede set-up te vinden en de banden aan de praat te krijgen’ op het Marina Bay Street Circuit: “Dus dat zijn aandachtspunten waar we ons vanaf de eerste vrije training over zullen buigen”, verklaart hij.

Teamgenoot Valtteri Bottas stipt eveneens aan dat het ‘lastig zal worden voor het team om een goede balans te vinden voor de auto’, maar head of performance engineering Rob Smedley heeft er wel vertrouwen in: “Het is een stratencircuit en we rijden er een nachtrace. Dat brengt allebei de nodige uitdagingen met zich mee, maar na een goed weekend in Monza reizen we met goede hoop op een mooi resultaat af naar Singapore.”