*

Massa: ‘Williams kijkt naar geld’

Daan de Geus

Daan de Geus

15 december 2017 12:50

Massa: ‘Williams kijkt naar geld’
Sutton Images

Williams bewandelt volgens Felipe Massa ‘het financiële pad’ in haar zoektocht naar een teamgenoot voor Lance Stroll voor 2018.

Massa was in 2017 zelf de teamgenoot van Stroll, nadat hij terug werd geroepen uit zijn eind 2016 aangekondigde ‘Formule 1-pensioen’.

Massa reed van 2014 tot en met 2017 voor Williams.

Zonder ook maar een Grand Prix te missen stond Massa in maart van 2017 weer op de grid in Australië, maar de afgelopen Grote Prijs van Abu Dhabi was dan toch écht zijn laatste.

Massa had zelf nog herhaaldelijk aangegeven wel door te willen gaan bij Williams, maar naarmate meer tijd verstreek, werd steeds duidelijker dat er voor hem geen plek zou zijn in 2018.

Massa kondigde daarop zijn, ditmaal permanente, afscheid aan. Coureurs als Robert Kubica en Sergej Sirotkin worden sindsdien als mogelijke vervangers geëvalueerd, waarbij geld telt, volgens Massa.

“Het team is het financiële pad op gegaan”, doelt hij er in gesprek met Autosport op dat Williams op zoek is naar een coureur die een (flinke) sponsorbijdrage kan meebrengen.

Dat Sirotkin, die naar verluidt zeventien miljoen euro meeneemt, op pole lijkt te staan, verrast Massa dus niet. Volgens Massa was – of is – Kubica namelijk ook een financiële afweging voor het team.

“Ik weet ook niet wat Williams gaat doen, ik volg het team niet meer. Ik richt me op wat ik nu na de Formule 1 ga doen”, zegt Massa, die met een move naar de Formule E in verband wordt gebracht.

Massa’s teamgenoot in 2017, Lance Stroll, komt ook met een aardig budget. Lawrence Stroll, zijn vader, zou sinds 2016 tientallen miljoenen in Williams geïnvesteerd hebben.