*

‘Sirotkin op pole voor Williams-zitje’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 december 2017 20:02

‘Sirotkin op pole voor Williams-zitje’
Sutton Images

Sergej Sirotkin is naar verluidt de nieuwe favoriet voor het Williams-zitje naast Lance Stroll. Robert Kubica zou niet langer in de race zijn.

Dat bericht het doorgaans goed geïnformeerde Autosport. Sirotkin en Kubica deden allebei voor Williams mee aan de bandentest in Abu Dhabi en na analyse van de data daarvan door Williams zou gebleken zijn dat Sirotkin ‘de sterkere kandidaat’ is.

Hoewel Williams zich niet wilde uitlaten over hoe de test op het Yas Marina Circuit wat dat betreft is verlopen, werd na de test al wel bericht dat de 22-jarige Sirotkin indruk gemaakt zou hebben op het team uit Grove.

Williams heeft altijd volgehouden dat performance de belangrijkste overweging is met oog op het vullen van het zitje. Sponsorgeld is echter niet onbelangrijk. Kubica moe(s)t dat meenemen en hetzelfde geldt voor Sirotkin, die volgens Autosport zo’n zeventien miljoen euro meebrengt.

Sirotkin wordt gesteund door SMP Racing, dat meerdere (vooral) Russische coureurs steunt. Gesprekken tussen Williams en Sirotkins management zouden in een vergevorderd stadium zijn, maar met nog wel enkele details te regelen alvorens er een contract getekend kan worden.

Mocht Williams er niet uitkomen met Sirotkin, dan zou ex-Red Bull-coureur Daniil Kvyat het alternatief zijn. Kvyat, net als Sirotkin afkomstig uit Rusland, zou recentelijk bij Williams in de simulator gezeten hebben.