Gemengde gevoelens bij Williams: Felipe Massa worstelde op zijn thuiscircuit continu met een gebrek aan grip, maar Valtteri Bottas voelde zich lekker en zat er goed bij op Interlagos.

Bottas spinde in VT2 een keer, hetgeen Massa wist te voorkomen, maar laatstgenoemde vocht wel gedurende beide trainingen zichtbaar met zijn auto. “Het was een hele moeilijke dag”, zo draait Massa, die achtereenvolgens zeventiende en tiende was er niet omheen. “De auto was erg instabiel en ik had vooral een gebrek aan grip aan de achterkant. Ik heb volgens mij geen ronde gereden waarbij ik de achterkant niet minstens één keer verloor.”

Voor Massa – die vindt dat het circuit zelf ook erg weinig grip bood – staat het vast dat Williams tijdens de avonduren ‘nog veel werk te doen heeft’. “We moeten de auto echt beter te besturen zien te maken, zodat we competitief kunnen zijn in de kwalificatie van zaterdag.”

Bottas verging het dus beter. Hij was na afloop van beide trainingen overigens wel in de toptien te vinden. De Fin was zevende in VT1 en deed het in de training daarna een plaatsje beter. Hij deelt Massa’s mening dat het circuit ‘erg glibberig’ was: “Maar ik voelde me daar eigenlijk wel lekker bij.”

Wat de nummer vier uit het WK verder tevreden stemt is dat Williams beide bandencompounds goed aan de praat wist te krijgen en er veel informatie over heeft verzameld. Wat alle technische zaken betreft, is ook head of vehicle performance Rob Smedley happy: “Het was flink werken, maar hebben de auto’s uiteindelijk goed weten af te stellen. We zijn verder competitief vergeleken met onze gebruikelijke rivalen, dus we staan er goed voor.”