Felipe Massa is erg tevreden met zijn race die hem de achtste plaats opleverde. De Braziliaan moest na de strategische blunder in de kwalificatie immers van ver komen.

Felipe Massa startte de race vanaf de achttiende plek en wist dus voor het einde van de race tien plaatsen goed te maken. Een keurig resultaat, zo vindt hij zelf: “Het was zeker een goede race voor ons. Geen gemakkelijke race overigens, maar het is mooi dat we op een voor ons lastig circuit goed hebben gescoord.”

De Braziliaans merkt ondanks zijn vreugde echter ook op dat Red Bull wel erg veel is uitgelopen het Williams: “Het is niet anders. Ik ben bovendien ook heel blij voor Max. Ik ben niet vergeten hoe het is om je eerste race te winnen.”

Vooruitkijkend naar de Grand Prix van Monaco, hoopt Massa vooral dat de auto daar beter presteert dan in voorgaande jaren: “De laatste twee jaar hadden we het heel moeilijk in het prinsdom, dus ik hoop dat deze auto beter past bij karakteristieken van de baan.”

Bottas
Teamgenoot Valtteri Bottas reed een ietwat onzichtbare race die hem de helemaal niet onverdienstelijke vijfde plaats opleverde. Volgens de Fin was de vijfde plaats het maximaal haalbare: “We wisten dat de auto niet snel genoeg zou zijn om mee te doen met de top, dus dan mogen we blij zijn met dit aantal punten.”

“Natuurlijk willen we meedoen voor podiumplaatsen en overwinningen, maar dat zat er dit weekend niet in. Daarvoor moeten we ons goed blijven ontwikkelen en hebben we gewoon meer snelheid nodig op dit soort circuits.”