Felipe Massa zou ja hebben gezegd tegen Williams’ verzoek om in 2017 bij het team terug te keren. De kans dat Valtteri Bottas naar Mercedes gaat, neemt zodoende verder toe.

Dit wordt bericht door Motorsport.com. De publicatie zegt over informatie te beschikken dat Massa gehoor heeft gegeven aan Williams’ oproep om terug te keren, maar dat er nog niks getekend is.

Eerder werd al wel bericht dat Williams de 35-jarige Braziliaan een contract heeft aangeboden. Het team ziet in Massa de ideale coureur om de plaats in te nemen van de door Mercedes begeerde Bottas.

Massa kondigde in september nog aan na seizoen 2016 met pensioen te gaan. Hij dacht eind november in Abu Dhabi zijn laatste Grand Prix te hebben gereden, maar een comeback schijnt nu dus rond te zijn.

Indien Massa inderdaad akkoord is gegaan, is een belangrijk struikelblok op Bottas’ pad naar Mercedes verdwenen. Williams wil in 2017 immers per se een ervaren coureur als teamgenoot van Lance Stroll.

De achttienjarige Stroll heeft immers totaal geen Grand Prix-ervaring. Bottas kan op vier seizoenen in de Formule 1 bogen, maar Massa heeft er maar liefst veertien seizoenen opzitten.

Nu Williams met een comeback van Massa die voorwaarde afgevinkt lijkt te hebben, moet het team uit Grove het nog eens moet zien te worden met Mercedes over een afkoopsom voor de 27-jarige Bottas.

Update, 20:26 – De BBC meldt nu zelfs dat beide deals – die tussen Massa en Williams en die tussen Williams en Mercedes voor Bottas – ‘zo goed als rond zijn’.

Volgens de website van de Britse omroep zullen beide deals de komende twee weken afgerond worden. Dit zou qua voorwaarden al na Kerst gebeuren, met alleen nog wat details uit te werken.

Bottas en Massa waren de afgelopen drie seizoenen teamgenoten bij Williams.