Red Bull-baas Dieter Mateschitz heeft Mark Webber een nieuw contract aangeboden om ook in 2014 voor zijn team te blijven rijden. Dat schrijft het Duitse blad Autobild deze week.

 

Het leek een uitgemaakte zaak dat Webber aan zijn laatste seizoen als Formule 1-coureur bezig is. De Australiër wordt al enige tijd in verband gebracht met het LMP1-project van Porsche, terwijl bij dochterteam Toro Rosso Jean-Eric Vergne en Daniel Ricciardo warmdraaien voor een plek als opvolger van Mark Webber in 2014.

Zo simpel ligt het echter niet, volgens Autobild. Het doorgaans goed ingelichte blad weet te melden dat Mateschitz Webber graag wil behouden voor volgend seizoen. Hij zou de coureur al een nieuw contract hebben aangeboden.

Vorige week vertelde Webber in een interview met Sky Sports Radio al hij en Mateschitz regelmatig contact hebben over de plannen voor volgend jaar, en dat het aan hem zelf is om een beslissing te nemen.

Eerder dit jaar leken de dagen van Webber als Formule 1-coureur geteld: Mateschitz’ rechterhand Helmut Marko, die niet op bijzonder goede voet staat met Webber, speculeerde openlijk over de opvolging van Webber.

In augustus wil Mark Webber zijn plannen bekendmaken.