De problemen die Red Bull vorige week tijdens de eerste wintertest van 2014 kende, waren volgens eigenaar Dietrich Mateschitz ‘geen grote verrassing’. “We hoeven ons dus ook nog niet druk te maken.”

“We hadden al verwacht dat de eerste test moeizaam zou verlopen, dus de aanhoudende problemen kwamen niet als een verrassing voor ons”, vertelt Mateschitz (rechts), wiens renstal in vier dagen tijd slechts 21 rondjes aflegde, in gesprek met Autosport.

Gevraagd door Autosport of er een verband bestaat tussen de problemen die Red Bull in Jerez had en het feit dat een aantal belangrijke leden van het technische team naar andere renstallen zijn overgestapt, antwoordt Mateschitz van nee: “Deze problemen hebben met de motor te maken en staan los van ons team, dat nog altijd over ontzettend veel technische knowhow beschikt.”

Volgens de Oostenrijker heeft Red Bulls technisch directeur Adrian Newey hem er bovendien van verzekerd dat de RB10 – ondanks de opstartproblemen – ‘een meer dan uitstekende auto is’. “Het is nu dus aan Renault en ons om deze problemen op te lossen.”

Geen zorgen
Mateschitz hoopt uiteraard dat de problemen opgelost zijn voor de volgende test in Bahrein, of anders op tijd voor de seizoensopener in Australië, maar benadrukt dat zelfs een slechte seizoensstart geen ramp is als er uiteindelijk maar een oplossing gevonden wordt.

“We zien straks in Melbourne wel wie waar staat, maar zelfs een slecht begin van het seizoen is niet per se onoverkomelijk met oog op de titel. Ook na een paar slechte races heb je nog kans, dus er is nog geen reden voor ons om ons zorgen te maken.”