Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz heeft er geen twijfels over dat Mark Webber ook in 2012 voor zijn team zal rijden. Ondanks alle ophef over teamorders.

Webber kreeg in de slotfase van de Britse Grand Prix te horen dat hij op afstand moest blijven van Sebastian Vettel. De Australiër had echter zijn zinnen gezet op de tweede plaats en probeerde ondanks de instructies vanaf de pitmuur zijn teamgenoot te passeren.

Volgens Webber waren de teamorders niet nodig en blijkt dat wel uit het feit dat er uiteindelijk niets aan de hand was. Teambaas Christian Horner was echter niet onder de indruk van het feit dat Webber de teamorders negeerde.

“Dat is geen probleem voor ons”, zegt Mateschitz nu tegen Autosport. “Sebastian besefte dat Fernando Alonso buiten bereik was en nam gas terug. Daardoor kwam Mark dichterbij. Hij zou een slechte coureur zijn als hij niet zou proberen een positie te winnen.”

Volgens Mateschitz staat een nieuw contract niet op het spel. “Eerlijk gezegd heeft Mark geen betere optie voor een snellere auto en wij hebben geen betere optie voor een snelle coureur. Hij tekent dus gewoon bij.”