Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz rekent erop dat zijn team snel beide wereldtitels kan veiligstellen. Hij heeft al een cadeau in gedachten voor Sebastian Vettel.

Hoewel Vettel en teambaas Christian Horner nog een slag om de arm houden en er niet van uitgaan dat de beslissing in het coureurskampioenschap al in Singapore valt, is de kans uitermate klein dat Red Bull beide titels nog laat glippen.

Vettel heeft 112 punten voorsprong op Fernando Alonso, terwijl er nog maximaal 150 punten zijn te halen. In het constructeurs kampioenschap staat Red Bull 126 punten los McLaren. Er zijn weliswaar nog 258 punten beschikbaar voor de teams, maar de kans is groot dat McLaren en Ferrari punten van elkaar afsnoepen.

Mateschitz is dan ook zeker van zijn zaak. “Wij verwachten dat we opnieuw beide titels gaan winnen”, zegt hij tegen persbureau DPA. “Wij wisten al dat Sebastian veel in zijn mars heeft. Maar dat hij zo lang zo constant presteert heeft veel mensen verrast. Wanneer hij zijn titel prolongeert geven we hem net als vorig jaar zijn kampioensauto als cadeau.”