Het leven van Max Verstappen veranderde in de afgelopen twee jaar drastisch. De tiener is in recordtempo uitgegroeid tot een wereldster in wording. In het nieuwste nummer van Formule 1 vertelt Verstappen openhartig over zijn werk, ware vriendschap en het leven in Monaco. “Ik mis thuis niet, bel of facetime elke dag met mijn familie en vrienden.”

Komend jaar krijgt de Nederlander op de grid gezelschap van Stoffel Vandoorne, die Jenson Button is opgevolgd bij McLaren. De Belgische belofte, de eerste Vlaming in de Formule 1, komt in het nieuwe nummer eveneens uitgebreid aan bod. Wie is hij, welke weg legde hij af naar de top, waarin onderscheidt hij zich? “Constant zijn, niet alleen in een race maar over een volledig seizoen. Snel zijn zonder fouten te maken,” aldus Vandoorne.

Verder hield Atze Kerkhof een dagboek bij over de simrace in Las Vegas, georganiseerd door de Formule E. Er viel een miljoen dollar aan prijzengeld te verdienen. De Limburger Bono Huis ging er met de hoofdprijs vandoor. Ook vertelt Formule 1’s huisfotograaf Peter van Egmond in kleurrijke taal over zijn werkrelatie met Max Verstappen. Jo Ramirez, voormalig teamcoördinator bij McLaren, gaat in een vraaggesprek in op het heden en verleden van de in verval geraakte Britse renstal. Verder staan we in nummer 2 van Formule 1 stil bij het vertrek van Bernie Ecclestone, de aantrekkingskracht van Max Verstappen op de kartende jeugd en hoe de Formule 1-gemeenschap de winter is doorgekomen.

Formule 1 editie 2Formule 1 ligt vanaf donderdag 2 februari bij de abonnees en in de winkel, en is dan ook hier te bestellen.