Het succes van Max Verstappen zorgt ervoor dat de Formule 1-organisatie een Nederlandse Grand Prix steeds serieuzer gaat overwegen. Vanwege haar historie gaat de voorkeur uit naar Zandvoort.

Al lange tijd wordt er over een terugkeer naar Nederlandse bodem gesproken. Onlangs meldde Zandvoort nog dat een Grand Prix enkel een formaliteit was, maar in Assen werd dat ontkend. Het Formule 1-management is met beide circuits in onderhandeling.

Lees ook: Dagje mediagekte in Zandvoort: Veel optimisme, maar of dat allemaal terecht is?

“We zijn zeer zeer geïnteresseerd in een race in Nederland”, zei Formule 1-baas Sean Bratches in gesprek met Reuters. “We hebben productieve gesprekken gevoerd met de mensen daar en ik ben voorzichtig optimistisch dat we iets kunnen doen om de fans te verrassen en voordeel te halen uit de Max-factor.”

Daarmee geeft Bratches duidelijk aan te willen profiteren van het succes van Verstappen. Sinds hij de overstap maakte naar Red Bull en daar regelmatig mee doet om de hoogste prijzen, is de interesse in Nederland voor de sport explosief gegroeid. Het zou een Grand Prix in Nederland lucratief maken en vergroot daarmee de mogelijkheden.

Lees ook: Spektakel tijdens de Jumbo Racedagen in Zandvoort

Max Verstappen in actie tijdens een demonstratie in Zandvoort.